Jij DENKT dat:

Je niet goed genoeg bent.
Iedereen aan je loopt te trekken en wat van je moet.
Je geen eigen keuze hebt.

Jij VOELT:

Je niet fit. Je bent continu moe, down en futloos.
Je voelt je opgejaagd.
Je voelt je ongelukkig.

Je DOET:

Je werkt veel.
Je kan moeilijk nee zeggen.
Je neemt geen tijd voor jezelf.

Wat je overkomt heb je niet altijd in de hand

Je hebt wel invloed op hoe je er mee om gaat.

Daarom ontwikkelde ik het Me I do (er) 2 – Coachtraject.

Dit coachtraject ondersteunt jou bij het (her)vinden van jouw geluk

Jouw geluk begint bij jezelf!

me I do (er) 2

Geluk vind je wanneer wat je denkt, zegt en doet met elkaar in harmonie is.

– Mahatma Ghandi

Geluk is in grote mate afhankelijk van hoe jij denkt, voelt en doet.

Dus hoe gelukkig jij bent bepaal jij!

In het me I do (er) 2 coachtraject gaan we actief aan het werk met jouw geluk

Dit traject gaat over:

 • Kiezen voor jezelf;
 • Nee durven zeggen;
 • Vertragen en stilstaan bij wat je denk, voelt en doet;
 • Onderzoeken wie en wat jij ziet als je naar jezelf;
 • Onderzoeken naar de invloed van jouw omgeving op jou;
 • Onderzoeken welke invloed jij hebt;
 • Rust, voeding, ontspanning maar ook inspanning;
 • Jouw belemmerende patronen onderzoeken en  doorbreken.

Meidoz staat voor duurzaam geluk.

De trajecten zijn buiten.

 • Met een frisse wind door je gedachten.
 • We gaan actief bezig, letterlijk staan en te vertragen.
 • We zoeken jou grenzen op.

Met behulp van:

 • Een kudde paarden;
 • De natuur;
 • De stad;
 • Creativiteit en verbeeldingskracht;
 • Inspanning en ontspanning.

Wat heeft jouw geluk te maken met een plant?

Alle invloeden van buitenaf zorgen er voor dat jij je ongelukkig voelt. Iedereen wil wat van je en jij cijfert jezelf hierbij volledig weg. Je wil weer kiezen voor jezelf maar dat lijkt onmogelijk. De omgeving blijft aan jou trekken. Ze blijven je voeden met negativiteit of zuigen je leeg met hun verzoeken.

Ik vergelijk het leven nog wel eens met een bloeiende plant. Ze is op haar mooist als ze prachtige bloemen heeft. Wanneer ze wat gaat hangen geef je haar meer aandacht door bijvoorbeeld wat water of voedingstoffen te geven. Geef je te veel water dan zal ze ondanks je goede zorg niet bloeien en groeien. Geef je te weinig water zal ze niet gaan stralen.

Daarnaast heb je ook bij planten nog de invloeden van buitenaf. De zon kan de plant verbranden. De vorst kan zorgen dat de plant bevriest. Hagel, sneeuw, en regen kunnen de plant beschadigen. Stormen kunnen de planten doen breken. Sommige mensen vertrappen bloemen of gooien ze weg omdat ze wat anders willen.

Sommige planten verliezen hun bloemen tijdelijk. De plant heeft even een adempauze nodig om vervolgens nieuwe bloemknoppen aan te maken. Na een tijdje zullen de bloemen uitkomen en zal de plant nog mooier, nog uitbundiger, met nog meer bloemen in je kamer of tuin staan. Zodat jij nog meer kan genieten.

Zo gaat het ook in ons leven. Als je niet goed voor jezelf zorgt, onvoldoende aandacht voor je rust en voeding, verlies je je kracht en zul je minder stralen. Je hebt een bescherming nodig om te kiezen of de invloeden van buitenaf schadelijk voor je zijn of je voeden. Alleen jij kan bepalen wat jou het beste werkt. Net als de ene plant beter gedijt in de zon en de ander beter in de schaduw. Daarnaast moeten we van onszelf accepteren dat je niet altijd kunt bloeien en groeien. Soms heb je even een rust moment nodig. Een moment waar je kiest om een ander pad in te slaan of even een adempauze nodig hebt om daarna weer volop te ontwikkelen en te stralen.

meidoz de kern van de bloem

Hoe werkt het traject?

De intake is altijd gratis. Ik wil namelijk graag vooraf weten wie je bent, wat je vraag is en wat je verwacht van onze samenwerking. Daarna bespreken we wat ik verwacht van jou tijdens de het traject. We stemmen af of het coachtraject dat Meidoz biedt past bij jou en het resultaat dat jij wil bereiken. Kunnen we hier allebei ja op zeggen dan stellen we samen een actieplan op.

Me I do (er) 2 is een maatwerk programma. Aan de hand van het actieplan met eindresultaat bekijken we hoe jouw traject er uit komt te zien. Ik begeleid je tijdens je proces naar het resultaat. Want het traject is net zo belangrijk als het eindresultaat. Ik bied je gerichte, praktische opdrachten die jou inzicht geven, handvatten bieden om je eindresultaat te bereiken en je te versterken in de toekomst. De opdrachten zijn divers vanuit verschillende coachmethodieken. Alles wordt aangepast op jouw vraag en gewenst resultaat. Samen creëren we jouw geluk. Geen tijdelijke verandering maar een duurzame investering in jezelf.

Het coachtraject kent zes basisthema’s en is zoals hierboven ook is genoemd een gelijkenis van een bloeiende plant. Jouw hart/geluk vormt de kern van het traject. Om jouw hart/geluk weer te laten ervaren breng ik je in verbinding met de zes basisthema’s. Denken, voelen en doen. Rust, beweging en voeding. Daarnaast behandelen we ook de invloed van de omgeving op jouw geluk.

Waarom deze thema’s als basis dienen? Ik ben er van overtuigd dat deze thema’s je helpen om je doel het geluk te bereiken. Wil je echt in contact staan met je geluk moet je goed voor jezelf zorgen. (bewegen, voeding en rust) Want een gezonde geest zit in een gezond lichaam. Daarnaast moet je denken, voelen en doen op een lijn zitten. Zo kan je gefundeerd keuzes maken waar nodig.

Denken

Hoe je denkt over jezelf hoeft niet gelijk te zijn met hoe een ander denkt over jou. Jouw gedachten nemen soms een loopje met je. Door je gedachten te beïnvloeden kun je je gelukkiger voelen. Gedachtes zijn krachtig zowel in de negatieve zin als de positieve zin. Het is belangrijk om je bewust te zijn van je gedachten. Zodat je bewuste keuzes kunt maken. Ik ga jou leren hoe je je negatieve gedachten kan omzetten in positieve gedachten. Hoe jij je omgeving kunt gebruiken om te bloeien in plaats van te verwelken.

Voelen

Veel mensen vergeten om te voelen. Ze zitten zo vast in hun gedachten dat ze het gevoel ondergeschikt hebben gemaakt. Of ze onderdrukken hun gevoel omdat ze bang zijn voor wat een ander er van denkt. Je kent het vast het bekende onderbuik gevoel. Wat doe jij er mee? Volg je het of laat je het gevoel beïnvloeden door je gedachten? Hoe zou het voor je zijn als je ook weer mag voelen? Dat je mag kiezen of je je gevoel volgt of je gedachten. Dat je deze keuze wel overwogen doet zodat je er ook volledig achter kunt staan. Ik ga je helpen om aandacht te geven aan je gevoel.

Doen

Het doen is tweeledig. In de eerste plaats gaat het er om dat je er achter kunt staan wat je doet. Dat het jouw keuze is. Een overwogen keuze die je vanuit je gedachten en gevoel hebt gemaakt. In de tweede plaats gaat het hier om de actie. Wat houdt je tegen? Hoe kunnen we dit ombuigen. Wat heb je nodig om te doen wat jij wil? Wat heb je nodig om tot actie te komen?

Beweging

Bewegen gaat over iets in beweging zetten. Zowel letterlijk jezelf in beweging zetten. Waarbij het niet gaat om sportprestaties te verhogen. Bewegen omdat het gezond voor je is, je stress kunt verminderen en je geluksgevoel zal toenemen. Met deze fysieke beweging zetten we ook mentaal iets in gang. Denk hierbij aan je grenzen opzoeken, oude patronen ontdekken maar ook aan het plezier wat beweging met zich mee kan brengen. Laten we bewegen, vertragen en stilstaan. Letterlijk stappen zetten en nieuwe paden bewandelen.

Voeding

Voeding en energie liggen dichtbij elkaar. Voor bewegen en iets in beweging zetten heb je energie nodig. Energie in de vorm van voeding voor je lichaam maar ook voeding voor je geest. Voedsel om op te kauwen maar ook zeker inzichten om op na te kauwen. We creëren een duurzame voedingsbodem waarbij je zelf de tools meekrijgt om zelf je nieuwe weg te onderzoeken en te bewandelen. Net als een dieet aangepast op jouw lijf en leven.

Rust

Rust in je lichaam is belangrijk om rust te creëren in je hoofd. Zonder voldoende rust zal je niet de rust in je hoofd of lichaam ervaren die je zo nodig hebt om weer geluk te ervaren. Je leven staat vaak in het teken van hollen of stilstaan. Even een moment rust, een moment voor jezelf zal je nieuwe energie geven om het drukke tempo aan te kunnen. Ik geef je tools om rust te creëren. Zowel om rust in je hoofd te bieden als hulp om te slapen. Geen medicatie maar bijvoorbeeld meditatie.