Mag ik me even voorstellen?

Procescoach / cocreator geluk

Eerlijkheid en respect vind ik de basis in alle relaties. Vanuit mijn grondhouding gelijkwaardigheid, luister ik naar jouw verhaal. Daarnaast vind ik plezier een belangrijke factor in mijn werk want plezier geeft energie en zet aan tot actie. Het geeft lucht en ruimte ook tijdens de zwaardere momenten. Mijn open, spontane en vrolijke houding maken mij makkelijk in de omgang en toegankelijk. Dat neemt niet weg dat ik geen blad voor mijn mond neem.

Veel mensen zitten vast in een visuele cirkel en voelen zich daardoor ongelukkig. Het vinden van de haakjes waardoor deze visuele cirkel blijft draaien en het doorbreken van deze verbindingen is een proces. Ik begeleid je in dit proces met praktisch toepasbare oefeningen en zo creëren we samen jouw geluk. Niet vanuit een makkelijke stoel maar samen naar buiten de natuur in. Vanuit stilstand lekker in beweging komen. Want in beweging zit vooruitgang. Aandacht voor jouw hele lichaam, je grenzen en de balans daarin. Want een gezonde geest huisvest in een gezond lichaam. Actief zijn in de natuur, bewegen, stilstaan, ademen. De frisse wind door je haren en door je gedachten laten gaan. Balans in je denken, voelen en je doen. Terug naar je kern. Dat is bijvoorbeeld wat bij mij past en mij gelukkig maakt. Geluksgevoel dat ik jou ook wil laten ervaren.

Ik begeleid je in het proces dat jou gelukkig maakt en wat maakt dat je dat nu niet kunt ervaren. Samen werken we aan een plan om ons doel te bereiken.  Ons doel is jouw geluk weer vinden, jouw eigen touwtjes weer in handen zodat je weer straalt en kunt zeggen YES I DID IT!

Cocreatie:

Is een vorm van samenwerking, waarbij alle deelnemers invloed hebben op het proces en het resultaat van dit proces, zoals een plan, advies of product.

Kenmerken van cocreatie zijn:
Dialoog, enthousiasme, daadkracht en focus op resultaat.

Voorwaarden voor succesvolle cocreatie zijn:
Gelijkwaardigheid van de deelnemers, wederkerigheid, openheid en vertrouwen.
Aan deze voorwaarden is het best voldaan in een gestructureerd maar creatief proces onder begeleiding van een procescoach/begeleider. Integriteit van deelnemers is vereist.

Cocreatie wordt geacht goed bruikbaar te zijn voor het oplossen van complexe vraagstukken en het realiseren van veranderingen.

– Wikipedia

Ik zie mijn programma’s als een vorm van cocreatie waarbij ik de procescoach ben. Ik zorg voor de stucturen in het proces. Aan de hand van ons actieplan zorgen we er samen voor dat we de focus houden op het resultaat. Het actieplan is ons startpunt tijdens de start van elke sessie.

Iedere deelnemer heeft invloed op het proces en geeft zijn of haar bijdrage aan het resultaat vanuit zijn of haar eigen expertise. Want iedereen is expert in zijn of haar leven. Tijdens de samenwerking tussen jou, mij, mijn kudde, jou familie, vrienden of andere deelnemers vind je de mooiste oplossingen. Gezamenlijk creëren we geluk in ieders eigen leven op ieders eigen manier. Die twinkeling, die sprankeling, het geluksmoment dat je deelt, geef je door en geeft onbewust een ander de gelegenheid om dit zelfde te doen.

Mijn grote inspirator Machino

in 2003 werd mijn droom waarheid. Mijn eerste paard. Machino heette hij. Dolgelukkig was ik met hem. Op een dag stond ik met een meisje in de stal van mijn paard. Samen hingen we over de staldeur van Machino naar buiten te kijken. Hij stond tussen ons in. Op een gegeven moment werd het meisje boos op mij en sommeerde mij om op te houden. Verbaast antwoordde ik dat ik dat best wilde echter moest ze me wel vertellen waarmee want ik was me nergens van bewust. Volgens haar sloeg ik haar steeds. Ik liet mijn handen zien en vertelde haar dat het onmogelijk was omdat ik al de hele tijd mijn armen over de staldeur had gekruist. Je zag vraagtekens in allebei onze ogen. Wat bleek…. Machino schopte steeds met zijn knie zachtjes tegen haar billen. Toen we dat realiseerde keek hij een beetje schaapachtig om zich heen. Zoals kinderen kunnen doen die betrapt worden en het toch proberen te verbergen. Schaterlachend keken het meisje en ik elkaar aan. Aan het einde van de dag bedankte het meisje me voor de fijne middag met Machino. Ze vertelde dat ze een rotdag had en dat Machino haar zo aan het lachen had gemaakt. Ze voelde zich prettig bij hem en vroeg of ze vaker mocht komen om even bij hem tot rust te mogen komen.

Dit was voor mij de eerste keer dat ik de kracht van een paard op een mens bewust mocht ervaren. Ik werd nieuwsgierig naar wat dit precies was. Ik wilde hier meer over weten. Ik ontdekte dat ik mensen deze mooie ervaring gunde. Een ervaring om al dan niet met behulp van een paard, mensen een moment van geluk te gunnen. Mijn ontdekkingsreis begon. Machino bleef mij al die jaren inspireren, een spiegel voor houden, mij ondersteunen op mijn zoektocht, maar ook mijn steun en toeverlaat in moeilijke tijden. Wat het mooie was van hem is als zijn punt duidelijk werd bij mij hij me altijd een zetje gaf of wijs aankeek, alsof hij wilde zeggen “dit is wat ik te zeggen heb en nu weer door”. We waren een team, een samenwerkingsverband. Zijn kudde en ik hebben mooie inzichten mogen geven aan velen die hulp zochten. Hij heeft mij vele inzichten mogen geven door de jaren heen. Samen met hem creeerde we weer vele geluksmomenten bij verschillende coachees. Nog steeds ben ik dankbaar voor de wijsheden die de kudde mij zo mooi gaven en geven. Helaas alleen nu zonder mijn grote vriend en inspirator. Hij plantte een zaadje die ik zelf verder mocht voeden tot deze mooie coachpraktijk.

The things that make me different are the things that make me.

– Winnie The Pooh