Blog: practise what you preach. De laatste dienst op de meldkamer

Tijdens de coachsessies heb ik het vaker over keuzes die je “ongelukkig” maken en daarbij het vastzitten in patronen. Onder andere mijn paarden kunnen dan perfect laten zien waar de pijnpunten zitten en soms ook waar je ze ontwikkelt hebt. Echter ondanks dat wij het misschien soms heel graag anders zien, kunnen we jou niet dwingen om een keuze te maken. Welke keuzes het dan ook zullen zijn jij moet ze maken! Jij hebt de regie in handen. Keer op keer op keer op keer…..

We zoeken wel samen naar de ingrediënten voor jouw geluksgerecht. Echter jij blijft de kok. Jij mag de ingrediënten bewerken, bereiden en het gerecht op smaak maken. Jouw smaak!

Zelf stond ik al jaren voor een keuze. Ik was niet meer gelukkig in het werk wat ik deed. Ik volgde diverse opleidingen om mezelf te ontplooien. Of zal ik zegge

n om me er toe te zetten om een overstap te maken. Toch kon ik de stap niet zetten naar een andere baan. Ik zat te vast in mijn patroon en was bang voor onzekerheid. Soms werd het me “te heet onder de voeten”. Dan keek ik weer actief naar vacatures of schreef ik een sollicitatiebrief. Ik heb zelfs meerdere sollicitatiegesprekken gehad. Uiteindelijk sloeg de onzekerheid dan toch weer toe en

maakte de stap niet.

In 2017 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel. Want ja, dit was wat ik wilde. Ik wilde coachen! Mensen helpen met keuzes maken wanneer ze zelf zijn vastgelopen. Ik onderscheid me door je mee naar buiten te nemen. De ene keer tussen de paarden, de andere keer door te wandelen / rennen. Weer frisse lucht in ademen. Op adem komen. Focus op jezelf en je omgeving. Activiteit afgewisseld met vertragen en stilstaan. Ja, je gaat alles letterlijk ervaren! Maar vooral maatwerk.

Jij staat centraal.

Maar was ik gelukkig? Nee verre van……..
Ik was nog steeds vastgeroest in mijn hoofdbaan. Het slokte het grootste deel van mijn energie en tijd op. Ik wilde coachen. Ik wilde naar buiten! Maar daarvoor kiezen hield in dat ik mijn vaste inkomsten aan de kant gooide. Dat kon toch niet want stel je voor……….

Practise what you preach Merle en maak de keuze voor jezelf. Zonder voorwaarde er voor gaan. Vertrouwen op eigen kracht en kunnen.

Hoe spannend ik het ook vind, ik heb het besluit genomen om volledig te gaan voor dat wat mij gelukkig maakt. Ik ga na bijna 14 jaar de meldkamer verlaten! Ik ga na bijna 23 jaar de overheid verlaten! Ik ga na bijna 30 jaar voor een baas te hebben gewerkt volledig voor mezelf beginnen! Officieel per 1 december maar op 19 november (vannacht) draai ik mijn laatste dienst. Vol vertrouwen ga ik verder bouwen aan mijn bedrijf: Meidoz. Geloof me je zult nog veel van me horen. Om te beginnen komt in december dan eindelijk mijn website in de lucht!

Kun je niet wachten en wil je meer weten over mijn individuele coachprogramma Me I do (er) 2, het groepsprogramma We Do (er) 2 of mijn gezellige training Meidoz Run for Fun, neem dan vrijblijvend contact met me op. Dit kun je doen door een bericht te sturen via facebook, Een mail te sturen naar meidoz@outlook.com of eventueel te bellen via 06-48454899. Kies je voor bellen en neem in niet op? Spreek dan je bericht in dan bel ik zo snel mogelijk terug.

Tot snel!