Wat is geluk?

Meidoz, Geluk begint bij jezelf. Dat is de kernboodschap van mijn bedrijf. Ik ontmoet veel mensen die in een fase van hun leven zijn beland dat ze het gevoel van geluk missen. De eerste vraag die dan altijd in mij op komt is: wat is dan geluk voor jou? Velen hoor ik dan zeggen dat ze niet weten. Wel weten ze dat ze niet meer gelukkig zijn met hun situatie. Ze voelen zich moe en doen met tegenzin “hun ding” want ja, die verplichting zijn we nou eenmaal aangegaan en er moet brood op de plank komen of we kunnen het de kinderen niet aan doen of andere redenen.

Ook ik was enkele jaren geleden niet meer gelukkig in mijn relatie, in mijn werk en in mijn omgeving. Ik sleepte mezelf iedere morgen uit bed om mijn ding te doen. Ik wist niet hoe ik de sleur kon doorbreken. Op het moment dat mijn ouders plotseling kort na elkaar overleden werd alles me teveel. Ik viel in een diep zwart gat, sliep niet meer, was intens moe, negatief ten opzichte van alles en iedereen en voelde me mislukt en een loser.

Ik moest door van mezelf met mijn “ding doen”. Bij de pakken neerzitten was niet mijn karakter en loste niks op hield ik mezelf voor. Ik stortte me in het werk want dat was mooie afleiding van mijn gevoel en emoties en ik was goed bezig voor de maatschappij. Ik ging naar een psycholoog want mijn probleem zat hem vooral in het niet kunnen verwerken van het overlijden van mijn ouders. Ik volgde de ene cursus na de andere over positiviteit, over zelfontwikkeling etc. Ik probeerde mijn opleiding af te maken want dat bracht me naar een andere baan. We kochten de boerderij, van “onze” dromen. Ik kreeg uiteindelijk deels een andere baan, waarvoor ik me extra moest scholen en in nog meer bochten wringen om alle mijn werk en opleidingen gedaan te krijgen.

Ik bleef alleen het gevoel van geluk missen…. Sterker nog…. Ik werd geleefd aan alle kanten en dreef steeds verder af van mijn eigen wil en gevoel. Ik moest hard blijven werken om de “droom boerderij” te kunnen (ver)bouwen. Ik vond nergens meer rust overal en alles was werk. Ik hield mezelf voor dat het echt allemaal mijn droom was. Droomhuis, droombaan, droomlocatie etc… Het uiteindelijke resultaat was dat er niets meer uit mijn handen kwam De hele wereld was tegen me (tenminste zo voelde het). Het voelde of ik overal alleen voor stond. Ik miste de harmonie met de ander. Daadwerkelijk miste ik de harmonie met mezelf…… Dat wat ik dacht, deed en zei was niet meer in harmonie. Zelfs dat wat ik voelde paste niet meer bij mij. Ik wist niet meer wie ik was en wat ik leuk en belangrijk vond. Waarom ik deed wat ik deed. Ik dacht dat ik nergens goed voor was en niks kon.

Geluk vind je wanneer wat je denkt, zegt en doet met elkaar in harmonie zijn (Mahatma Gandhi).

Ik heb de harmonie met mezelf teruggevonden. Op een manier die bij mij paste. In contact met mijn gevoel en mijn kern! In contact met mijn paarden en de natuur. Voor mij was het een combinatie van teruggaan naar waar ik voor stond en vandaar uit naar wie ik ben en wat ik wilde naar met wie ik wil zijn en in welke omgeving. De logische niveaus van Bateson hebben mij weer bij mijn geluk gebracht. Ik heb moeilijke/belangrijke keuzes gemaakt, dingen opgegeven en geïnvesteerd. Met als resultaat dat ik mijn leven weer in de hand heb, mijn denken, zeggen, voelen en doen komen volledig uit mijn kern. Ik voel me weer gelukkig en straal het uit. Nelson Mandela zei ooit: “Als wij ons licht laten stralen, geven we onbewust andere mensen de gelegenheid hetzelfde te doen”. Ik heb besloten om bewust mijn licht te laten stralen. Ik geef jou mijn kennis, ervaring en geluk door. Vanuit verbinding met mijn gevoel en kracht met hulp van natuur en paarden. Zodat jij je geluk weer mag voelen en jouw licht bewust of onbewust mag doorgeven. Ik gun je die verlichting en dat je dat ook weer bewust of onbewust mag doorgeven!

Hoe? Ik geef je eerlijk mijn gevoelens, gedachtes en behoeften terug tijdens de coachsessies. Ik geef je op een betrokken (soms confronterende) manier inzichten. Samen zoeken we naar je werkpunten, je niet meer helpende patronen en eventuele blinde vlekken. Van daar uit werken we aan je actiepunten, wat ga je anders doen en hoe? Het zal geen makkelijke reis worden maar ik beloof je dat het de moeite waard zal zijn!